2 Ağustos 2018 Perşembe

MxToolbox nedir ve nasıl kullanılır ?

Mxtoolbox domain ve dnsler ile bir çok yararlı araç bulunduran bir web sitesidir. Özellikle karmaşık dns yapılandırmalarından sonra ilgili kaydın oluşup oluşmadığını kontrol etmek için kullanılabilir. Ayrıca mail sunucunuzun ip adresinin ve domain adresinin spam olarak işaretlenip işaretlenmediğini de kontrol edebilirsiniz.

DNS kayıtları 2 dakikadan günlere varan cache sürelerinden dolayı yenilendikleri zaman sorun 
çıkartabiliyorlar. A, AAAA, CNAME gibi alan adı yönlendirmelerine yarayan kayıtları her zaman kendi çalışma bilgisayarımızdan bu nedenle kolaylıkla kontrol edemiyoruz. Hem kendi işletim sistemimizin oluşturduğu dns cacheler hem de internet servis sağlacılarının cacheleri gerçek alan adı çözümleme sonuçlarına ulaşmamızı zorlaştırabiliyor. MXToolbox ise tüm bu cache sorunlarını kendi içinde çözmüş ve bize anlık sonuç verebiliyor. 

Kullanım için ise bizlere oldukça basit bir arayüz sunuyor. İstediğimiz kaydı ardından iki nokta üstüste ve domain adını yazarak sonuçlara ulabiliyoruz. Aşağıdaki örnekte blog sentaks'ı google webmaster araçlarına eklemek için kullandığım TXT kaydının başarılı bir şekilde eklenip eklenmediğini kontrol ettim.


Sonuçlarda ilgili dns txt record'unun başarılı bir şekilde eklendiğini görüyoruz.


blacklist: komutu ile ise domain ve ip adresiminizin spam kara listelerine eklenip eklenmediğini kontrol edebiliyoruz:


Görüldüğü gibi hiçbir kara listeye sunucu ve mail alan adımız düşmemiş.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hmm